EP u rukometu: Srbija ide na Hrvatsku i Francusku

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.05.21. | 17:27

Igraće se u Debrecinu

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu sledeće godine, a najveći rival biće joj Hrvatska. Izgleda da dve selekcije ne mogu da pobegnu jedna od druge, jer su bile zajedno u grupi i na prethodnom šampionatu.

Žreb nimalo nije bio naklonjen Orlovima, pošto su iz trećeg šešira dobili najtežeg mogućeg protivnika - Francusku! Grupa smrti, bez dileme... Iz četvrtog šešira je došla Ukrajina, koja u startu ima status apsolutnog autsajdera.

Izabrane vesti

Prvenstvo će se igrati u januaru sledeće godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a grad domaćin grupe u kojoj su Srbija i Hrvatske će biti Segedin, što je jednako blizu za navijače obe reprezentacije, ako se do tada publika vrati u dvorane.

Srbija je na prethodnom EP izgubila od Hrvatske 24:21 i generalno odavno nije upisala pobedu nad komšijama. S druge strane, nakon tog šampionata promenjen je selektor, na klupu je došao Španac Toni Đerona, koji je preporodio Orlove, koji su u kvalifikacijama pobedili moćnu Francusku i remizirali s njom u gostima, tako da sa te strane gledano ima razloga za optimizam.

U grupi A igraće: Slovenija, Danska, Makedonija i Crna Gora.

Grupa B: Portugalija, Mađarska, Island, Holandija.

Grupa D: Nemačka, Austrija, Belorusija, Poljska.

Grupa E: Španija, Švedska, Češka, BiH.

Grupa F: Norveška, Rusija, Slovačka, Litvanija.


tagovi

Rukometna reprezentacija Srbijerukometna reprezentacija hrvatskeEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara